Premiersdebat RTL afgelast!

Het grote RTL premiersdebat wat zou gaan plaatsvinden op 26 februari is afgelast door de omroep. Mark Rutte ( VVD) en Geert Wilders  (PVV) hebben de zender laten weten dat ze er niet bij zullen zijn die avond.

De reden is dat de NPO omroep de week erop ook al een verkiezingsdebat heeft gepland met de zelfde lijstrekkers. De politiek leiders hebben geen zin om met de zelfde mensen, het zelfde feestje de week erop te gaan vieren. Rutte en Wilders hebben de omroep duidelijk laten weten dat ze alleen aanwezig zullen zijn als de vier grootste partijen samen met elkaar kunnen debatteren die avond. En de week erop met 6 lijsttrekkers, zodat er nog iets van verschil inzit.

RTL heeft laten weten dan maar het hele feestje af te schaffen. De reden van RTL is dat ze niet kunnen kiezen uit 4 partijen omdat 2 partijen de gedeelde 4de plek in de peilingen bemachtigd hebben. Wilders en Rutte hebben naar eigen zegge duidelijk de omroep laten weten dat ze het bij 4 willen houden en niet bij 5 wat de omroep van plan was.

Wilders is er wel blij mee, die gaat lekker naar een ander feestje!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s